Hamilton na problematische kwalificatie: “De pole lag voor het grijpen”

28 mei 2016 — Lewis Hamilton kende opnieuw problemen tijdens de kwalificatie. De Brit was dan ook teleurgesteld, al mag hij nog tevreden zijn dat hij morgen als derde mag vertrekken.


Volgens Lewis Hamilton zat de polepositie erin indien hij geen problemen had gekend. Tijdens het begin van Q3 liet Hamilton weten dat hij een motorprobleem had, wat niet de eerste keer was dit seizoen.

De mecaniciens duwden Hamilton terug naar de garage, sleutelden ijverig aan de wagen, waarna Hamilton alsnog de baan op kon rijden. Aanvankelijk leek het probleem te blijven bestaan, al slaagde Hamilton er uiteindelijk toch in om de derde tijd te rijden.

“Het was een moeilijke kwalificatie en ik weet niet echt wat te zeggen momenteel,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Het goede is dat ik uiteindelijk toch de baan op kon gaan en een snelle ronde kon rijden. Op dat vlak was het wat de motorproblemen betreft niet zo slecht als tijdens sommige andere raceweekends.”

“Ik ben dan ook dankbaar dat ik als derde mag starten. De polepositie lag overduidelijk voor het grijpen. Ik zal morgen tijdens de race alles proberen doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten,” besluit Hamilton.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België