logo
 

Hamilton na twee overwinningen op rij voor Rosberg: “Ik bevind me in een fenomenale positie”

13 september 2016 — Lewis Hamilton laat zich niet uit het lood slaan door de twee overwinningen op rij die teamgenoot Nico Rosberg wist te behalen.


Zowel op het circuit van Spa-Francorchamps als dat van Monza moest Hamilton toekijken hoe Nico Rosberg de trofee voor de overwinning in de lucht mocht steken. De Duitser naderde tot op twee punten van Hamilton, al maakt Hamilton zich daar overduidelijk geen zorgen over.

“Monza verliep niet volgens plan,” blikt Hamilton terug naar de GP van Italië. “Maar als je terugblikt van welke positie ik gekomen ben en dat vergelijkt met de positie waarin ik mij nu bevind, dan besef ik dat ik me in een fenomenale positie bevind. We staan nog steeds aan de leiding in het kampioenschap en er zijn nog heel wat mooie dingen die we voor het einde van het seizoen kunnen verwezenlijken.”

Met Singapore wacht voor Hamilton en Rosberg meteen al de volgende uitdaging. Vorig jaar was het raceweekend in Singapore voor Mercedes het moeilijkste raceweekend van gans de kalender. Rosberg en Hamilton waren toen helemaal niet competitief. Daar moet dit jaar verandering in komen.

“Singapore komt er nu aan, wat steeds een geweldig evenement is. De race is uitdagend omwille van de warmte en de vochtigheid, maar het is een stratencircuit en daar hou ik van. We kenden vorig jaar geen al te best raceweekend daar, hopelijk is dat nu anders. Dat zullen we binnen enkele dagen weten,” besluit Hamilton.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België