Hamilton na veroveren pole: “Ik geniet van dit soort dagen”

11 juli 2020 — Na een erg moeilijke vrijdag was het vandaag genieten in de regen voor Lewis Hamilton, die met grote overmacht de polepositie veroverde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Dit was een tricky dag en het was voor iedereen ongelooflijk moeilijk vandaag,” vertelde Hamilton tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Ik hou echter van dit soort dagen.”

“Heel vaak zie je niet eens waar je aan het rijden bent en kende tijdens mijn voorlaatste ronde een serieus ‘momentje’, ik had serieus last van aquaplaning. Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen maar slaagde erin om de ronde nadien mijn tijd te verbeteren.”

Na een frustrerende en teleurstellende dag gisteren had Hamilton vandaag tijdens de kwalificatie een veel beter gevoel, iets wat uiteindelijk in de polepositie resulteerde.

“Gisteren was een moeilijke dag,” gaf Hamilton toe. “Ik kende een goede start tijdens de eerste oefensessie en vervolgens kende ik een serieus probleem tijdens de tweede oefensessie.”

“De voorbije nacht ontdekten we echter waar het probleem zat en het was niets al te ernstig. Vandaag zou het onder droge omstandigheden veel beter gegaan zijn.”

Hamilton houdt echter ook van rijden in de regen, de zesvoudig kampioen geldt trouwens als één van de beste regenrijders.

“Ik ben altijd dankbaar voor regendagen zoals vandaag,” aldus Hamilton. “Ik heb echter gehoord dat het morgen veel zonniger zal zijn. We zijn echter op beide omstandigheden goed voorbereid.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België