Hamilton na veroveren polepositie: “Alles onder controle”

12 november 2016 — Lewis Hamilton veroverde de polepositie voor de GP van Brazilië en heeft naar eigen zeggen "alles onder controle".


“Ik voelde me redelijk comfortabel tijdens de kwalificatie, net zoals dat eerlijk gezegd al heel het weekend het geval was,” blikt Hamilton terug op zijn raceweekend tot dusver. “Nico werd doorheen het weekend steeds sneller maar ik had het telkens onder controle.”

Hamilton heeft de GP van Brazilië nog niet weten te winnen en moet er nu voor zien te zorgen dat Hamilton de race niet voor het derde jaar op rij wint. Indien Rosberg wint is de Duitser immers wereldkampioen.

“Dit is het beste waarop ik kon hopen toen ik naar Brazilië afreisde. Dit is nog maar mijn tweede polepositie hier. Het is altijd al een circuit geweest waarop ik moeilijkheden ondervond en ik ben dan ook zeer blij dat ik de polepositie heb weten te veroveren.”

Voor de race op zondag wordt er regen voorspeld. Wanneer Hamilton gevraagd wordt of hij dat liever heeft dan een droge race antwoord de Brit als volgt: “Dat maakt me niet uit, ik ben op alles voorbereid.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België