Hamilton na veroveren polepositie: “Ik had alles onder controle”

26 november 2016 — Lewis Hamilton blikt vol vertrouwen terug op zijn kwalificatie en tegelijkertijd vooruit naar de race.


Tijdens zijn eerste poging om de polepositie te veroveren reed Hamilton meteen de voorlopige besttijd. Ook tijdens zijn tweede poging verbeterde hij zijn tijd, al zag het er in de eerste sector even naar uit dat Rosberg nog sneller was.

Hamilton deed het naar eigen zeggen voorzichtig aan in de eerste sector, waarna hij vertrouwde op zijn pure snelheid in de twee daarop volgende sectoren.

“Ik wist dat ik tijdens de rest van de ronde over de nodige snelheid beschikte dus ik was enigszins voorzichtig in het eerste gedeelte,” blikt Hamilton terug op zijn rondje waarmee hij de polepositie veroverde. “Het was dan ook in de eerste sector dat ik tegenover Nico wat tijd verloor. De rest van de ronde had ik het eigenlijk onder controle, daar probeerde ik er het maximale uit te halen.”

“De wagen doet het erg goed dit weekend, de mecaniciens en engineers hebben uitstekend werk verricht. Ze doen het fantastisch en ik wil dan ook iedereen in de fabriek bedanken. Zonder hen zou ik niet aan de 61 poleposities geraakt zijn waarover ik nu beschik. Dit is een perfecte uitgangspositie voor zondag,” besloot Hamilton.

Hamilton moet morgen proberen om tijdens de GP van Abu Dhabi een achterstand van twaalf punten goed te maken op Rosberg. Enkel zo kan de Brit nog wereldkampioen worden. Een overwinning alleen zal daarbij niet volstaan, ook Rosberg zal een steek moeten laten vallen of pech kennen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België