logo
 

Hamilton naar Mercedes?

05 september 2012 — Het management van Lewis Hamilton ontkent ten stelligste dat de zevenentwintigjarige Brit volgend jaar overstapt naar Mercedes GP.

Volgens Eddie Jordan staat Lewis Hamilton op het punt om weg te gaan bij McLaren en volgend jaar voor het team van Ross Brawn te gaan rijden. De voormalig teambaas vertelde BBC Sport: “Ik geloof dat Hamilton en Mercedes al over de persoonlijke zaken akkoord zijn, en dat een deal nakend is.”

“Enkele weken geleden vertelde ik op tv dat ik het gevoel had dat Lewis met iets bezig was, en dat ik een idee had toen hij zou gesproken hebben met Ferrari wat, zoals we ondertussen al weten, klopte. Nu kan ik wel bevestigen dat zijn entourage gesprekken gehad heeft met Mercedes. Bernie Ecclestone was in mijn opzicht duidelijk genoeg vorige zondag toen hij zei dat Schumacher zou vertrekken. Schumacher weerlegde dit echter na de race. Het lijkt dus alsof Michael zal vertrekken, en Lewis zijn plaats zou innemen bij Mercedes.”

“Hamilton is nog niet tot een akkoord gekomen met McLaren, die duidelijk gemaakt hebben dat ze hem niet hetzelfde salaris kunnen betalen als in zijn huidige contract, zo’n slordige vijftien miljoen dollar. Dit werd vastgelegd voor de wereldwijde financiële crisis. Daarenboven moet McLaren vanaf volgend jaar betalen voor de motoren van Mercedes. De overgang naar het Duitse team zou ook volledig in de lijn van de ambitie van zijn manager Simon Fuller. Hij wil van Lewis Hamilton een grote wereldster maken, en Mercedes is globaal gezien een groter merk dan McLaren. Er is echter wel twijfel bij Mercedes over de positie binnen de F1. Zij zijn momenteel niet gelukkig over de huidige prestaties, maar het aantrekken van Hamilton zou het team wat ademruimte geven om zich eventueel te verzinnen.”

“Momenteel is Lewis zeer gefocust op Monza, en zo goed mogelijk te scoren in het kampioenschap.”

McLaren was er echter meteen bij om de geruchten naar de prullenmand te verwijzen. De onderhandelingen met Lewis, wiens contract afloopt op het einde van dit seizoen, gaan gewoon verder. Hamilton zelf en Mercedes weigerden commentaar te geven.

Mocht Hamilton van team veranderen, dan zou dat één van de grootste “shake-ups” zijn die de rijdersmarkt de laatste jaren gekend zou hebben. McLaren zou op heel korte termijn naar een alternatief op zoek moeten, en het ziet er niet naar uit dat ze één van hun jonge rijders een kans zouden geven.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België