logo
 

Update: Hamilton voor drie seizoenen naar Mercedes

28 september 2012 — De kogel is dan eindelijk door de kerk, Lewis Hamilton verlaat McLaren en trekt naar Mercedes. De Brit trekt voor drie jaar naar Brawn en co.

image
Dat is wat de BBC op vrijdagochtend heeft gemeld, en ook zopas officieel door Mercedes zelf werd bevestigd. Hiermee verlaat Hamilton het team die hem sinds zijn dertiende onder haar hoede nam. Hamilton gaat zo een team vormen met zijn oude vriend Nico Rosberg, waardoor er dus geen plaats meer is voor Michael Schumacher.

De lange periode van onzekerheid en geruchten rond Lewis Hamilton komt zo tot een einde. Het gerucht ging al langer dat de Brit zich niet meer op zijn gemak voelde bij McLaren. Nochtans had hij elk jaar de zekerheid dat hij een wagen had waarmee hij races kon winnen. Toch was er elk jaar iets waardoor Hamilton niet voor het kampioenschap kon gaan, noch de wagen, noch Hamilton zelf waren immers constant genoeg. Het contract van de Brit bij McLaren eindigt na dit seizoen, dus leek Mercedes voor hem de beste optie, zowel sportief, als financieel, want bij Mercedes kan Hamilton flink wat meer verdienen.

De plaats van Hamilton bij McLaren wordt overgenomen door Sergio Perez. Waar, en of Michael Schumacher doorgaat, komen we waarschijnlijk spoedig te weten…

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België