Hamilton negeerde teamorders van Mercedes: “Het voelde goed”

14 juli 2019 — Lewis Hamilton was dolblij met zijn zesde overwinning tijdens de GP van Groot-Brittannië. Op het einde van de race was er echter een vreemd moment waarbij Lewis Hamilton de teamorders van Mercedes negeerde.


“Ik kan niet zeggen hoe trots ik ben om hier te zijn,” zei Hamilton nadat hij als enigste F1-piloot ooit voor de zesde keer de Britse GP op zijn naam wist te zetten.

“Het is geweldig om me hier op het circuit onder die grootse namen hier te bevinden, hier in Groot-Brittannië. Ik ben ongelooflijk trots om daar deel van uit te maken.”

“Vandaag was één van mijn beste dagen ooit denk ik. Gewoonweg die opwinding die ik hier voel, het plezier.”

“Ik besef het nog niet goed. Ik herinner me mijn eerste overwinning hier nog, mijn allereerste pole hier. Ieder jaar is hier een ongelooflijke uitdaging. Dit circuit is geweldig, het is poezië in beweging.”

Tegen het einde van de race was er een opmerkelijk moment waarbij Lewis Hamilton inging tegen een teamorder. Mercedes gaf de Brit de instructie om een extra pitstop te maken. Die pitstop was uit voorzorg maar Hamilton wou ondanks voldoende voorsprong voor de extra pitstop niet binnenkomen.

“Raar of zelden ga ik in tegen een instructie van het team, maar ik besloot dat dit het beste voor mij is,”  vertelde Hamilton over die fase in de race. “Ik had voldoende mijn banden gespaard. Ik had het gevoel dat de harde banden geweldig waren en kon blijven doorgaan. Het was een zeer solide band. Ik had wat blistering en was in een tweestrijd.”

“Maar waarom zou ik het risico nemen?” vroeg Hamilton zich. af. “Ik had een pitstopvenster maar er is de ingang naar de pitlane, de pitstop zelf, de extra druk die bij de mecaniciens ligt om de pitstop goed af te werken. Niet dat ik aan hen twijfel, maar je mag het de kans niet geven om fout te gaan.”

“Ik vroeg me af: zou ik stoppen? Er waren nog zeven ronden te gaan. Het zou voor de anderen erg moeilijk zijn om 21 seconden goed te maken tegen de snelheid die ik nog kon ontwikkelen.”

“Mijn lange runs op vrijdag waren zowat de beste lange runs die ik kon doen. Iedereen ondervond problemen met de banden, behalve ik.”

“Ik moest dan ook doorgaan. Ik besloot dan ook dat dit het beste voor mij was.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België