Hamilton: “Nico Rosberg is een fantastische teamgenoot”

13 oktober 2015 — Lewis Hamilton is bijna zeker van zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Hamilton zei na afloop van de GP van Rusland al dat hij het jammer vond dat Rosberg afgelopen weekend moest opgeven. Nu prijst Hamilton hem ook nog eens als een "fantastische teamgenoot".


Hamilton was vorig jaar verwikkeld in een intense strijd met “goede vriend’ Nico Rosberg, al was die vriendschap vorig jaar bij momenten erg ver te zoeken. Vooral nadat Rosberg en Hamilton vorig jaar tijdens de GP van België tegen elkaar reden leek het water zeer diep tussen beide Mercedes-piloten.

Dit jaar was het tot dusver opnieuw Nico Rosberg die de naaste belager was van Hamilton, al kwam daar afgelopen weekend dus verandering in. Rosberg moest opgeven door technische problemen, waardoor de Duitser nog maar als derde staat in de wk-tussenstand, achter Hamilton en Vettel. Hamilton lijkt dan ook onbedreigd op weg te zijn naar zijn derde wereldtitel.

“Terwijl we allemaal terug hard aan het werk gaan hoop ik dat iedereen de kans krijgt om er even bij stil te staan wat we opnieuw verwezenlijkt hebben,” aldus Hamilton. “Ik weet dat iedereen in de fabriek er voluit zal voor blijven gaan zodat we vooraan kunnen blijven meestrijden. Ikzelf en Nico zullen uiteraard hetzelfde doen.”

“Ik wil ook graag nogmaals benadrukken wat voor een fantastische teamgenoot Nico is. Hij beleeft tot dusver een veel moeilijker seizoen dan mij en toch is heel de tijd een goede teamspeler. Ik ben er tevens van overtuigd dat hij de komende jaren serieus zal terugvechten en dat we elkaar zullen bekampen,” besluit Hamilton.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België