Hamilton niet bestraft na hinderen Verstappen tijdens oefensessie

21 juni 2019 — Lewis Hamilton werd na afloop van de tweede oefensessie voor de GP van Frankrijk bij de stewards geroepen om uitleg te geven over een incident met Verstappen. Uiteindelijk werd de Brit niet bestraft.


Halverwege de tweede oefensessie maakte Hamilton een foutje en kwam hij dwars te staan. De Brit wou terug de baan op zijn weg verder zetten maar hinderde daarbij Max Verstappen. Hamilton gooide de deur dicht bij Verstappen en de Nederlander moest serieus uitwijken.

Lewis Hamilton excuseerde zich bij Verstappen door zijn hand op te steken en ook Verstappen leek te beseffen dat het manoeuvre van Hamilton niet zo bedoeld was. Nog tijdens de sessie bleek echter dat de stewards een onderzoek instelden naar het incident.

Na de tijdstraf voor Vettel in Canada, voor het onveilig opnieuw op de baan komen, werd ook dit incident grondig onderzocht. Hamilton en Verstappen werden bij de stewards geroepen om uitleg te komen geven over het incident.

De stewards lieten weten dat er geen straf uitgedeeld werd omdat beide rijders het incident niet bijzonder gevaarlijk vonden. Bovendien was er op onboard-beelden te zien dat Hamilton voorafgaandelijk aan het manoeuvre twee keer in de spiegels keek, wat er volgens hen op wijst dat hij veilig wou terugkeren op de baan.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België