Hamilton niet helemaal tevreden ondanks tweede plaats

11 mei 2013 — Lewis Hamilton zorgde voor een volledige eerste startrij voor Mercedes. Toch is de Brit niet helemaal tevreden over zijn afstelling. image

Hamilton was slechts een dikke twee tienden langzamer dan zijn Duitse teamgenoot en gaf toe dat Rosberg gewoon sneller was vandaag. Rosberg legde tijdens Q3 twee runs af, tegenover één rondje voor Hamilton.

“Ik had geen tweede setje optiebanden meer over op het einde. Dat zou mij misschien wat geholpen hebben, maar uiteindelijk was Nico vandaag gewoon de snelste. Daarvoor wil ik hem ook feliciteren. Maar ik ben ook blij voor het team, want dit is allemaal dankzij het harde werd dat de jongens in de fabriek verrichten. Ik ben zeer tevreden dat we de volledige eerste rij bezetten, maar zoals Nico al aangaf, moeten we morgen voorzichtig zijn, want het wordt een moeilijke race.”

De afstelling van de wagen kan volgens Hamilton ook nog een stuk beter. Tijdens Q2 moest hij zich reppen om niet buiten de top tien te vallen, tot hij tot ieders verbazing de snelste tijd klokte.

“Mijn weekend verliep tot nu toe niet zo denderend. Het is fantastisch om de volledige eerste rij te bezetten, maar ik ben al heel het weekend aan het vechten met de wagen. Onze snelheid op één rondje is prima, maar de lange runs verlopen een stuk minder goed. Ik was plots het noorden kwijt, want ik wist niet meer waar ik iets moest veranderen. Ik besloot om niets meer aan te passen voor de kwalificatie.”

De Brit vreest dat de overwinning buiten bereik ligt, want Mercedes heeft de bandenslijtage nog niet voldoende onder controle. “We moeten zorgen dat we onze banden zoveel mogelijk kunnen sparen. Ook onze racesnelheid moet beter. Ik hoop echt dat we in de toekomst de overwinning waar we al zo lang op wachten, kunnen behalen.” aldus Lewis Hamilton.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België