Hamilton: “Niet ideaal dat we de hypersoft nog niet konden testen”

09 juni 2018 — Lewis Hamilton moest gisteren tevreden zijn met de vierde tijd op bijna zes tienden van Verstappen. De Brit reed echter nog geen enkel rondje op de hypersoft en reed zijn persoonlijk beste ronde op de tragere supersoft.

Lewis and Valtteri end Friday practice in P4 & P6 on the time-sheets ߑ No headline times today, as we save our HyperSoft tyres for Saturday • • • #MercedesAMGF1 #MercedesAMG #F1 #CanadianGP ߓ¸ x Etherington

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes selecteerde voor haar rijders drie setjes minder van de hypersoft dan Ferrari en Red Bull. Daardoor konden Hamilton en Bottas op vrijdag nog niet uitgebreid testen met de snellere hypersoft. Tijdens de laatste oefensessie is dat wel de bedoeling en pas dan zullen we zien hoe snel Mercedes werkelijk is in Canada, al blijft het uiteraard geen ideale voorbereiding.

“Uiteindelijk beschikken we over niet zoveel hypersofts als de anderen,” aldus Hamilton. “Ik weet niet of de mensen dit weten maar de teams moeten ruim op voorhand hun keuze kenbaar maken, en dat van toen de wintertests nog bezig waren en de banden niet zo lang mee leken te gaan. We planden een andere strategie dan de anderen.”

“Achteraf bekeken zou het natuurlijk veel beter geweest zijn indien we op vrijdag de hypersoft hadden kunnen proberen. De anderen konden dit immers wel. Sommigen hadden een hoge bandendegradatie, anderen niet. Tijdens de derde oefensessie zullen wij de hypersoft proberen en zien wat het geeft.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België