Hamilton niet te spreken over incident met Sirotkin: “Wat hij deed was onrespectvol”

10 november 2018 — Lewis Hamilton is niet te spreken over het incident met Sergey Sirotkin tijdens de kwalificatie.


In de aanloop naar de laatste bocht kwam het bijna tot een ernstige aanrijding tussen Hamilton en Sirotkin toen die laatste hem probeerde in te halen. Hamilton meent dat hem niet echt schuld treft en dat het vooral een gek manoeuvre van Sirotkin was.

“Iedereen bevond zich in een outlap, ikzelf, Sergey en de wagen voor mij. Wanneer je in een outlap zit dan probeer je tegen het einde daarvan wat afstand te houden tegenover je voorligger,” aldus Hamilton. “Voor zover ik weet zat er niemand achter mij in een snelle ronde dus ik probeerde er voor te zorgen dat ik zeker een kloof had tegenover de wagen voor mij. Plots zag ik echter uit de elfde bocht een wagen komen.”

“Ik dacht dat iemand eventueel op een snelle ronde zat en ging naar links, wat ook de richting was die hij koos om uit te gaan. Hij bevond zich echter niet op een snelle ronde dus ik weet niet wat hij aan het denken was.”

Hamilton vindt wat Sirotkin deed dan ook compleet ongehoord.

“Al de rijders weten onderling dat ze tegen dat punt afstand willen houden. Het was dan ook gewoon een onrespectvol manoeuvre van hem.”

“Ik probeerde uit de weg te gaan voor hem en toen hij aan de bocht was vertraagde hij. Het was echt vreemd en het was compleet niet nodig want hij had plaats achter hem. Uiteindelijk waren zijn en mijn rondje daardoor niet echt goed. Hopelijk leert hij hieruit,” besloot Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België