Hamilton niet tevreden over nieuwe asfaltlaag F1-circuit Barcelona

05 maart 2018 — Lewis Hamilton is geen grote fan van het nieuwe asfalt dat het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft gekregen.

Semana de intensos trabajos para colocar la primera capa de nuevo asfalto en el Circuit! Esta semana se pone una primera capa de 3cms y la que viene, la capa definitiva de 4cms!

Een bericht gedeeld door Circuit de Barcelona-Catalunya (@circuitdebcncat) op

“Om eerlijk te zijn is het circuit eenvoudiger geworden,” vertelde Hamilton donderdag tegenover verschillende journalisten. “Het was het eenvoudigste ooit en dat sinds de tien jaar dat ik hier al rij.”

Volgens Hamilton is het veel leuker om op een ‘oud’ circuit te rijden, een circuit dat niet over een nieuwe asfaltlaag beschikt en dat dus meer karakter heeft.

“Ik hou meer van een circuit dat al wat ouder is op het vlak van asfaltlaag. Je rijdt door een bocht en de wagen begint dan een beetje te bewegen. Je moet wat meer reageren, ik hou van die uitdaging.”

Hamilton begrijpt naar eigen zeggen niet waarom zoveel circuits een nieuwe asfaltlaag aanbrengen en waarom er zoveel rijders klagen over putten en bulten op circuits.

“Dat vormt net het karakter van het circuit. Wanneer je alles uitvlakt dan gaat dat verloren. Je kan naast de bulten rijden en je kan een beetje naast de rijlijn remmen. Je kan ook de wagen zo afstellen dat hij beter met de bulten kan omgaan.”

“Hoe ouder de toplaag van een circuit is, des te meer karakter een circuit heeft,” besloot Hamilton.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België