Hamilton: “Nieuw contract met Mercedes moet problemen aanpakken die verder gaan dan de F1”

13 november 2020 — Lewis Hamilton wil dat zijn volgende overeenkomst met Mercedes verder gaat dan alleen maar de F1. Hij wil met het bedrijf in zijn geheel iets doen aan thema’s als duurzaamheid en diversiteit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Die zevende wereldtitel lijkt voor Lewis Hamilton slechts een kwestie van tijd maar toch is er nog geen nieuwe overeenkomst met Mercedes. Na de race in Imola liet de zesvoudige wereldkampioen zelfs doorschemeren dat er helemaal geen garantie is dat hij volgend jaar nog aanwezig is in het F1-circus.

Eigenlijk twijfelt niemand echt aan het feit dat Lewis Hamilton volgend jaar weer in een Mercedes te bewonderen zal zijn maar hij wil dat zijn nieuw contract verder gaat dan enkel de Formule 1.

“Ik denk dat ik het beste contract heb dat er is, in termen van hoe het is gestructureerd en van tijdbeheer,” legt Hamilton uit. “Met het team dat om me heen is gebouwd, denk ik dat het geweldig is geweest.”

“Maar ik ben altijd op zoek naar hoe we kunnen verbeteren. Hoe kan ik efficiënter zijn en meer doen voor de partners? Hoe kan ik mezelf positioneren om meer te doen voor het team?”

“Natuurlijk, ik denk dat het gemakkelijk is om gewoon te gaan en die deal te ondertekenen en niet te hoeven denken aan wat er daarna komt. Ik ben me zeer bewust van het idee dat ik wel wil doorgaan met Mercedes, ik zou hen graag helpen op deze zoektocht naar verandering.”

“Ze willen hun auto’s groener maken, meer de elektrische weg opgaan en ik wil ze daarbij helpen. Ik wil hen helpen in het streven naar diversiteit, want dat is ook binnen de organisatie, net als bij elke andere organisatie.”

“Er is niet genoeg van. Dus er is veel te bespreken, en veel om door te nemen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België