Hamilton: “Nog nooit met iemand zo goed samengewerkt als met Bottas”

04 maart 2017 — Lewis Hamilton vindt dat hij en Bottas nu al een relatie hebben uitgebouwd die hij nog met geen enkele andere teamgenoot heeft ervaren.


Dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg bij momenten elkaars bloed bijna konden drinken werd het voorbije seizoen nogmaals duidelijk. Nu Hamilton Bottas als teamgenoot heeft is er een intensere samenwerking.

Beide Mercedes-piloten hebben tijdens de eerste wintertest immers intens samengewerkt en dat heeft volgens Hamilton een goede invloed op de onderlinge relatie.

“Ik heb al geleerd dat hij zelf voor zijn entertainment zorgt,” zei Hamilton tegenover de officiële F1-website. “Hij is erg geestig en komt vaak met grappige dingen, wat je niet zou verwachten van een Fin! Waarvan ik zo hou bij de samenwerking met Valtteri is dat alles met het circuit te maken heeft en niets met wat daarnaast gebeurt. Er zijn geen spelletjes maar complete transparantie. Daar hou ik van.”

“Ik heb nu al het gevoel dat we een erg goede samenwerking hebben, de beste die ik ooit met een teamgenoot heb gehad. Hij wil tijdens zijn eerste seizoen bij het team zo goed mogelijk presteren. Ik ben al enige tijd bij het team en ik wil presteren. Ik wil hem zo veel mogelijk informatie geven zodat hij kan leren. Wij praten op het circuit!”

De uitspraak van Hamilton is best opmerkelijk te noemen. Hamilton liet onlangs verstaan dat hij geen voorstander is van het uitwisselen van gegevens tussen beide teamgenoten. Bovendien speelde de Brit zelf de voorbije jaren vaak psychologische spelletjes met Rosberg.

De relatie tussen Bottas en Hamilton zit volgens de Brit nu dus bijzonder goed. Benieuwd of dat na enkele races ook nog het geval zal zijn ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België