Hamilton: “Onbegrijpelijk wat er met McLaren en Williams gebeurt”

04 oktober 2018 — Lewis Hamilton vindt het erg jammer dat de twee roemrijke teams McLaren en Williams achteraan op de grid van de Formule 1 liggen te strijden. Beide teams zijn een schim van zichzelf en de Brit hoopt dan ook dat ze snel terug vooraan terug te vinden zullen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Ik vind het jammer dat McLaren zich zo achteraan bevindt,” aldus Hamilton die zijn eerste F1-wereldtitel samen met McLaren veroverde. “Het is net zo jammer dat een team zoals dat van Williams, waarmee ik opgroeide, zich niet vooraan bevindt.”

“Het is echt te gek voor woorden dat Williams helemaal achteraan rijdt, het team dat ooit rijders zoals Nigel Mansell en Damon Hill in de wagen had en kampioenschappen won. Hetzelfde voor McLaren, dat ooit de familie was die er voor zorgde dat ik in de Formule 1 kon debuteren. Ze ondervinden nu al een enorm lange tijd problemen.”

Hamilton hoopt dat McLaren en Williams zich in de nabije toekomst opnieuw in een veel betere positie zullen bevinden.

“Ik hoop echt dat er voor hen licht aan het einde van de tunnel is,” aldus Hamilton. “Ik hoop dat 2021, wat er ook wordt beslist door Liberty, dat het hen helpt om orde op zaken te stellen en beter te presteren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België