Hamilton onder de indruk van Ferrari: “Ze zijn zeer snel”

21 februari 2019 — De F1-wintertests zijn nog niet halfweg maar wereldkampioen Lewis Hamilton is nu al onder de indruk van wat Ferrari tot dusver heeft laten zien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de eerste twee testdagen lieten achtereenvolgens Sebastian Vettel en Charles Leclerc de snelste tijd noteren. Dat deden ze dan ook nog eens op zo’n manier dat regerend wereldkampioen Lewis Hamilton danig onder de indruk was.

“Ik denk niet dat je er een cijfer op kan kleven maar Ferrari ziet er zeer, zeer sterk uit,” aldus Hamilton.

“Ze rijden ook enorm veel kilometers, het ziet er dan ook naar uit dat ze een beter pakket dan vorig jaar hebben. Dat betekent dat de uitdaging voor ons dit jaar alleen maar groter wordt.”

Volgens Hamilton kan Mercedes zich alleen maar op zichzelf focussen en moet het niet te veel kijken naar wat de andere teams doen.

“We laten al de anderen hun ding doen en proberen ons te focussen. We proberen tot het uiterste te gaan en meer progressie te boeken dan de anderen.”

Daarbij wordt het nog belangrijker dan vorig jaar dat Hamilton en Bottas als teamgenoten samenwerken. Tijdens de F1-wintertests wisselen ze elkaar alvast af door allebei telkens een voor- of namiddag voor hun rekening te nemen.

Nu nog afwachten of de progressie die Mercedes boekt voldoende zal zijn om haar wereldtitel te verdedigen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België