logo
 

Hamilton: “Ongelooflijk dat Vettel slechts een ‘tik op de vingers’ krijgt voor zijn aanrijding”

24 juni 2018 — Lewis Hamilton behaalde op redelijk eenvoudige wijze de overwinning op het circuit van Paul Ricard. Na afloop van de Franse GP was Hamilton echter vooral niet te spreken over de volgens hem veel te lichte straf die Vettel kreeg.


Bij de start van de GP van Frankrijk reden Vettel en Bottas tegen elkaar. De Duitser werd nadien door de stewards als schuldige aangeduid en kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

Vettel slaagde er ondanks zijn tijdstraf alsnog in om als vijfde te finishen. Slachtoffer Valtteri Bottas moest tevreden zijn met de zevende plaats en dat vindt Hamilton niet kunnen.

“Het is zeker en vast teleurstellend voor het team, aangezien we kans maakten op een 1-2 en dat zou een ongelooflijk gevoel geweest zijn. Een 1-2 behalen is het ultieme doel,” zei Hamilton na afloop.

“We gaan allemaal zo hard mogelijk richting de eerste bocht maar uiteindelijk verknoeit iemand je race door een fout. Vervolgens krijgt die slechts een tik op de vingers, mag hij terugkeren en voor de andere rijder finishen. Dat is niet logisch.”

“Uiteindelijk zou het niet mogen dat de wagen die je uit de race heeft gehaald voor jou finisht. Maar zo werkt het nu eenmaal,” besloot een gefrustreerde Hamilton.

*That* opening lap clash. Your verdict? . #F1 #Formula1 #Vettel #Bottas #FrenchGP #InstaSports

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

 

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België