Hamilton: “Ongelooflijk, nooit gedacht dat ik 80 poleposities zou hebben”

06 oktober 2018 — Lewis Hamilton veroverde op het circuit van Suzuka zijn tachtigste polepositie in zijn F1-carrière, een absoluut record.


“Ik had in geen miljoen jaren gedacht dat ik ooit 80 poleposities zou halen,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik kan echt niet geloven dat ik er tachtig heb en ik zou dat zeker niet zonder het team gekund hebben.”

Die tachtigste polepositie kwam er nadat Mercedes ervoor opteerde om Hamilton en Bottas aan het begin van Q3 meteen op slicks de baan op te sturen, dit in tegenstelling tot Ferrari dat voor intermediates koos.

“De beslissing over met welke banden we Q3 zouden aanvatten was misschien wel de moeilijkste beslissing die je ons zag nemen,” aldus Hamilton. “Het is zo moeilijk hier om de juiste beslissing te nemen. Het is echter opnieuw een groot verschil dat we als team gemaakt hebben.”

Volgens Hamilton maakte Mercedes nog maar eens als team het verschil.

“Ieder team beschikt over ‘slimme’ koppen maar uiteindelijk draait het om de juiste beslissingen nemen wanneer je onder druk staat. Dat is waarom we het beste team ter wereld zijn. Ze verdienen daarvoor de credits,“besloot Hamilton.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België