Hamilton: “Onschuldig foutje zorgde ervoor dat ik tegen de muur reed”

08 juni 2019 — Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Canada reed Lewis Hamilton met zijn Mercedes F1-bolide tegen de muur, iets dat volgens hem toe te schrijven was aan een 'onschuldig foutje'.


Hamilton ging tijdens de oefensessie iets te breed bij het uitkomen van de negende bocht en belandde daardoor tegen de muur. Zijn Mercedes F1-bolide raakte beschadigd en de Brit moest de rest van de sessie vanuit de garage toekijken.

“De ochtendsessie verliep erg vlot,” blikt Hamilton terug op zijn vrijdag. “De baan was in het begin erg vuil maar iedereen had daar last van.”

“Ik maakte een fout tijdens de tweede oefensessie en beschadigde de wagen. De jongens deden hun uiterste best om de wagen te herstellen maar er was niet voldoende tijd.”

“Ik herinner me de laatste keer niet meer dat ik een volledige sessie verloor. Het is zeker en vast niet leuk om vanuit de garage te moeten toekijken. Het voelt alsof je bij de directeur op school zit en je hoopt om terug naar de klas te mogen gaan.”

Hamilton zelf nuanceerde zijn fout in de negende bocht, al waren de gevolgen dus wel ernstig.

“Het was een onschuldig foutje. Ik reed verschillende ronden na elkaar op de medium band en probeerde de limiet te vinden.”

“Ik ging duidelijk iets over de limiet. Ik was lange tijd aan het driften en hoopte dat ik de muur niet zou raken,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België