Hamilton: “Onwaarschijnlijk dat we het verschil met Ferrari kunnen goedmaken”

27 april 2019 — Lewis Hamilton denkt niet dat Mercedes het verschil met Ferrari kan wegwerken in een nacht tijd. De regerende wereldkampioen moest op vrijdag zeven tienden van een seconde toegeven op Charles Leclerc.


Nadat de eerste vrije training een maat voor niets was door het incident met de putdeksel en George Russel domineerde Ferrari de tweede vrije oefensessie. Charles Leclerc liet de snelste tijd optekenen, drie tienden van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel en bijna zeven tienden sneller dan Lewis Hamilton.

Hamilton had het over een ‘vreemde’ vrijdag en liet weten dat de dominantie van Ferrari wel eens een voorteken zou kunnen zijn voor de rest van het weekend.

“De tweede vrije training ging echt goed,” aldus Hamilton gisteren. “Ik voelde me goed en ik voelde me ook meer op mijn gemak in de auto dan vorig jaar.”

“Maar de Ferrari’s zijn erg snel en het ziet er naar uit dat ze een goede voorsprong hebben op ons. We moeten dus eens onderzoeken hoe het komt dat we zoveel tijd moeten toegeven.”

“Het is onwaarschijnlijk dat we vannacht nog zeven tienden zullen vinden maar het is belangrijk dat we de auto in de goede richting kunnen duwen.”

Valtteri Bottas moest meer dan een seconde toegeven op Leclerc en liet weten dat hij helemaal niet tevreden was met de rondjes die hij reed.

Bij Ferrari laten ze zich echter niet gek maken. Charles Leclerc laat weten dat hij denkt dat Mercedes voor de kwalificaties haar zaken wel op orde zal hebben.

“Ze waren vrij sterk in de langere runs dus ik verwacht wel dat ze morgen tijdens de kwalificaties hun zaken op orde hebben,” aldus Leclerc.

De technisch directeur van Mercedes, James Allison, en Lewis Hamilton staan Leclerc bij in zijn beoordeling.

“Ons tempo tijdens de lange runs bleek beter te zijn dan het tempo tijdens de korte runs. We moeten proberen uit te vissen hoe dat komt,” aldus Hamilton.

“We zijn nog niet waar we moeten zijn als het gaat over een snel rondje maar het tempo tijdens de lange runs is vrij goed,” vertelt Allison.

“Vannacht hebben we dus nog wat werk om het gedrag van de auto wat beter te maken en te zorgen dat de rijders hem over een snelle ronde over het circuit kunnen knallen. Hopelijk hebben we dan ook een goed weekend.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België