logo
 

Hamilton: “Op sommige momenten wou ik stoppen”

19 september 2012 — Lewis Hamilton behaalde reeds een wereldtitel in de Formule 1 en rijdt momenteel bij een topteam. Maar ook Hamilton beleefde al erg moeilijke tijden.

Lewis Hamilton, hij werd van jongs af aan door McLaren getraind en opgeleid om het te maken in de Formule 1. Hij kreeg een uitstekende begeleiding bij McLaren en ook vader Anthony Hamilton stond hem bij, maar toch liep alles niet van een leien dak en wou Hamilton in het verleden meermaals opgeven.

“Iedereen heeft moeilijke momenten, de meeste mensen weten er zelfs niets over,” aldus Hamilton. “Ik herinner me nog dat ik zelf tijdens mijn carrière dacht: ‘ik ga het niet voor elkaar krijgen’. Ik herinnerde mij er dan aan dat mijn vader me telkens zei dat ik nooit mocht opgeven. Dat heb ik nooit vergeten en is dan ook mijn motto geworden, al van toen ik nog klein was.”

Vooral vorig jaar beleefde Hamilton een erg moeilijk seizoen. Er waren de vele incidenten met Massa en hij kreeg ook enorm veel kritiek te verwerken. Ook dit seizoen staat hij echter in de spotlights want er zijn de geruchten over de mogelijke overstap naar Mercedes. Wat er echter ook gebeurt, Hamilton probeert steeds om zichzelf opnieuw te motiveren en door te gaan.

“Er zijn momenten dat ik bij mezelf denk dat ik ermee moet ophouden. Dan denk ik echter opnieuw bij mezelf dat ik niet mag opgeven, dat ik moet doorgaan. Er komen immers betere tijden en er is steeds licht aan het einde van de tunnel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België