Hamilton op zijn hoede: “Ferrari was sneller dan ons”

29 augustus 2017 — Lewis Hamilton mag dan wel de GP van België gewonnen hebben, de Brit is op zijn hoede door de snelheid die Ferrari op het circuit van Spa-Francorchamps toonde.


Voorafgaand aan het raceweekend in België werd gezegd dat de karakteristieken van Spa-Francorchamps perfect bij de wagen van Mercedes pasten. De polepositie veroverde Hamilton redelijk vlot maar de race winnen, dat ging een stuk minder vlot.

Rondenlang reed Vettel achter Hamilton en tijdens de herstart na het verdwijnen van de safety car slaagde Hamilton er maar net in om Vettel achter zich te houden. Hamilton wist vervolgens de race vlot uit te rijden en te winnen. De Brit is echter op zijn hoede door de snelheid die Ferrari toonde.

“Men zegt tegen mij dat ik er niet blij uitzie,” aldus Hamilton. “Ik ben blij maar het is zeker en vast nog niet voorbij. Gezien het feit dat Ferrari hier sneller was besef ik dat er nog moeilijkheden voor ons liggen.”

“Ik ben dan ook voorzichtig, beseffende dat we niet overal de snelste zullen zijn. Ik probeer te bedenken hoe ik positieve energie kan overbrengen naar mijn jongens zodat ik ze kan aanmoedigen. Ik wil nog meer magie tijdens de komende acht races zodat we kunnen winnen.”

“Ieder van ons zal tot het uiterste moeten gaan om uiteindelijk na die acht races bovenaan te eindigen. Zo hoort een kampioenschap te zijn en ik kijk naar die uitdaging uit. Ik heb echter nood aan sterke raceweekends zoals deze. Dat is ons plan,” besluit Hamilton.

In principe staat er komend weekend met het circuit van Monza opnieuw een race op het programma die het best bij de wagen van Mercedes zou moeten passen maar Hamilton beseft dat iedere race gereden dient te worden. Door zijn overwinning tijdens de GP van België naderde Hamilton alvast tot op zeven punten van Sebastian Vettel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonFerrariMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië