logo
 

Hamilton op zoek naar meer snelheid: “Ferrari verrast ons”

27 maart 2015 — Lewis Hamilton kende problemen tijdens de eerste oefensessie maar wist tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd neer te zetten. De Brit is echter verrast door de snelheid van Ferrari.


Hamilton kende tijdens de eerste oefensessie problemen met zijn power unit. Amper vijf ronden ver in de eerste oefensessie zat het erop voor de Brit. Vooraleer het probleem met de power unit zich manifesteerde ondervond het team ook al problemen met de telemetrie op de wagen van Hamilton.

De tweede oefensessie verliep beter voor Hamilton. De Brit zette met een tijd van 1’39"790 de snelste tijd neer, al was Raikkonen in de Ferrari slechts een dikke drie tienden trager dan Hamilton. Hamilton is dan ook verrast door de snelheid van Ferrari in Sepang, al verwacht hij wel dat Mercedes tijdens de rest van het raceweekend nog de nodige progressie kan boeken.

“De Ferrari’s zien er erg goed uit, echt wel. Ik ben verrast dat hun rondetijden zo goed zijn, we zullen zien of dat ook tijdens de rest van het raceweekend ook zo zal zijn,” zei Hamilton tegenover Sky Sports F1. “Ik weet dat mijn ronde niet echt spectaculair was. Er zijn nog enkele verbeteringen die ik kan doen wat mijn balans en afstelling betreft. Ik ben er van overtuigd dat we nog wat aanpassingen zullen doen en beter zullen worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België