Hamilton opgelucht na ‘cruciale’ polepositie

14 mei 2016 — Na de kwalificatie voor de GP van Spanje klinkt Lewis Hamilton opgelucht na het behalen van de polepositie. Het is immers gebleken dat het belangrijk is om vooraan te starten aan de GP van Spanje.


Lewis Hamilton was het hele weekend lang al op achtervolgen aangewezen. De Brit was steeds wat trager dan zijn teamgenoot Nico Rosberg. Tijdens de kwalificatie was de wereldkampioen uiteindelijk 28 honderdsten sneller dan Rosberg, waardoor Hamilton opgelucht ademhaalt tijdens de persconferentie na de kwalificatie.

“Ik ben erg blij met die laatste ronde. Nico is het hele weekend al sterk, dus het was cruciaal om een snelle ronde neer te zetten.” De eerste poging van Hamilton tijdens Q3 was, wegens het blokkeren van beide voorwielen, immers niet geslaagd.

“Beetje bij beetje probeerde ik om mijn tempo hoger te leggen. Ik bedank het team voor hun harde werk om alle problemen op te lossen. Ik kon de vorige twee kwalificaties niet meestrijden om de polepositie, dus ik ben hen erg dankbaar. De wagen was erg goed vandaag, in tegenstelling tot gisteren toen het wat moeilijker ging.”

Verder verwacht Hamilton geen problemen te hebben met zijn wagen tijdens de race. “We zijn naar hier gekomen met een aantal kleine updates. Daarnaast heb ik dit weekend ook een betere turbo. Dit kwam er om de problemen die we hadden recht te zetten. We zullen zien als alle problemen opgelost zijn, maar ik weet dat de jongens hun best doen. Iedereen voelde de pijn van de problemen die we kenden en we werkten hard. Hopelijk zien we het resultaat van al dat harde werk.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België