logo
 

Hamilton over Monaco: “Rosberg zal het mij niet opnieuw flikken”

17 mei 2015 — Lewis Hamilton is vastberaden om er voor te zorgen dat Nico Rosberg hem niet kan "flikken" tijdens de kwalificatie in Monaco.


Volgend weekend vindt de GP van Monaco plaats. Vorig jaar was die veel besproken omwille van een dubieus manoeuvre van Nico Rosberg tijdens de kwalificatie. Rosberg ‘verremde’ zich tijdens de kwalificatie waardoor er een gele vlag ontstond en alle wagens achter hem op het circuit hun tijd niet meer konden verbeteren.

Ook teamgenoot Hamilton bevond zich achter Rosberg op de baan en die verdacht de Duitser ervan het manoeuvre opzettelijk te hebben gedaan. De stewards onderzochten de fase maar vonden niets vreemd en Nico Rosberg mocht de polepositie behouden. Bij Hamilton is die fase blijkbaar nog steeds niet vergeten en verwerkt want de Brit is vastberaden om ervoor te zorgen dat Rosberg hem zoiets geen tweede keer kan flikken.

“Dit jaar heb ik de keuze om voor hem op de baan te gaan en ik zal er zeker voor zorgen dat dit zo is,” aldus Hamilton, die verwijst naar de rotatiepolitiek die Mercedes tijdens de kwalificatie hanteert. De rijders hebben afwisselend de keuze of ze als eerste of tweede op de baan willen gaan.

De voorbije twee jaar won Nico Rosberg telkens zijn ‘thuisrace’, de Duitser woont immers in Monaco. Hamilton is echter vastberaden om deze keer zelf met de zege aan de haal te gaan. Hamilton won enkel in 2008 in Monaco, tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1.

“Het is geen onafgewerkte zaak, zo bekijk ik het niet. De voorbije twee jaar beschikte ik over de wagen om te winnen. Het eerste jaar worstelde ik ermee. Vorig jaar beschikte ik over de snelheid maar waren er andere dingen die mij ervan weerhielden. Hopelijk zal het dit jaar anders zijn. Derde keer goede keer. Ik maak me geen zorgen over vorig jaar, ik ga naar Monaco om te winnen. Ik heb er reeds sinds lang niet meer gewonnen en ik ga hard werken om de balans goed te krijgen,” besluit Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België