logo
 

Hamilton over Rosberg: “Ik hoop dat hij er van geniet zo lang het duurt”

23 april 2016 — Volgens Lewis Hamilton heeft Nico Rosberg nog niet echt moeten strijden voor zijn overwinningen en kan hij er maar best van genieten zo lang het duurt.


Nico Rosberg behaalde tijdens de eerste drie races van het seizoen telkens de overwinning. De Duitser staat na amper drie races al 36 punten voor op teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Die laatste verklaarde voorafgaand aan de GP van China nog dat hij zich mentaal nooit beter heeft gevoeld. Na de race in China, waarin Hamilton slechts zevende werd, zal dat toch wel enigszins anders geweest zijn.

Hamilton probeert echter net als vorig jaar psychologische spelletjes met Rosberg te spelen. Zo laat hij weten dat hij vindt dat zijn teamgenoot nog geen enkele keer heeft moeten strijden voor een overwinning, waarmee Hamilton wil zeggen dat Rosberg de overwinningen zo goed als in zijn schoot geworpen kreeg.

“Hij heeft het tot dusver zeer goed gedaan,” zei Hamilton tijdens een interview met ‘CNN’. “Ik ben met hem echter de strijd nog niet kunnen aangaan. Het was dan ook een koud kunstje voor hem tijdens de voorbije drie races. Dat is goed voor hem. Ik hoop dat hij ervan geniet zo lang het duurt want je weet nooit hoe lang het duurt.”

Hamilton zelf probeert ondertussen positief te blijven, ondanks dat hij al tegen een achterstand van 36 punten aankijkt.

“Het is uiteraard altijd simpel om vooral negatief te zijn maar dat ben ik niet. We hebben in het kampioenschap nog een erg lange weg te gaan. Zo lang ik weet dat ik al het mogelijke heb gedaan, dat ik alles heb gegeven, dan kan ik nooit aangedaan of boos zijn, dat is mijn mentale kracht,” besluit de Brit.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België