Hamilton over zijn ‘trage’ race: “Ik heb niets onfair gedaan”

27 november 2016 — Lewis Hamilton probeerde met een 'trage' race Rosberg in de problemen te brengen. Hamilton kreeg er de nodige kritiek voor maar volgens Hamilton zelf is er niets mis mee.


Met twaalf punten achterstand voor aanvang van de race wist Hamilton dat hij aan een overwinning niet voldoende had om wereldkampioen te worden. Er moesten minstens twee wagens tussen hemzelf en Rosberg finishen.

Lewis Hamilton probeerde door een trage racesnelheid Rosberg in de problemen te brengen, dit ondanks herhaaldelijke orders van het team dat hij sneller moest rijden om de overwinning niet in gevaar te brengen. Hamilton negeerde de orders van het team en zegt dat er niets mis was met zijn ‘trage’ race.

“Ik deed alles was ik kon en voor de fans en al die mensen die me kwamen steunen streed ik tot het bittere einde,” waren de eerste woorden van Hamilton na afloop van de race.

Hamilton kreeg tot twee keer de instructie van het team om sneller te rijden zodat de overwinning niet in gevaar zou komen. Hij begrijpt echter niet waarom Mercedes die instructie gaf.

“Ik weet niet waarom ze ons niet zomaar lieten racen. Er was nooit een moment waarop ik het gevoel had dat ik de race zou verliezen. Hun gedachtengang was echter redelijk duidelijk,” zei Hamilton in een reactie. “Ik denk niet dat ik iets gevaarlijk deed. Ik heb niets onfair gedaan. We waren aan het strijden voor het kampioenschap. Ik reed aan de leiding dus ik bepaalde de snelheid, dat zijn de regels.”

Uiteindelijk feliciteerde Hamilton Rosberg wel met het behalen van de wereldtitel.

“Nico kende een redelijk vlot seizoen zonder echte problemen. Hij deed het fantastisch, mijn felicitaties voor hem. Ik weet dat het fantastisch aanvoelt om wereldkampioen te worden en ik kijk er naar uit om volgend jaar opnieuw met hem te strijden.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België