Hamilton: “Overwinning niet verloren door foute strategie”

29 maart 2015 — Lewis Hamilton denkt niet dat hij de overwinning verloor door de strategie die Mercedes hanteerde.


Lewis Hamilton slaagde er tijdens de race niet in om zijn polepositie te verzilveren en een overwinning te behalen. Toen de safety car na enkele ronden de baan op kwam opteerde Mercedes ervoor om beide wagens binnen te roepen voor een pitstop. Sebastian Vettel bleef buiten en slaagde er via een betere strategie en een pitstop minder in om de overwinning te behalen.

Hamilton is er echter niet van overtuigd dat hij had kunnen zegevieren indien hij met zijn Mercedes net als Vettel een pitstop minder had moeten maken. Na zijn laatste pitstop deed Hamilton nochtans zijn beklag over het feit dat hij op de verkeerde bandensoort stond. Mercedes gaf hem voor zijn laatste stint immers de harde bandencompound, al had de renstal weinig keus. Het was de enige bandensoort die de Brit nog ter beschikking had.

“Eerst en vooral wil ik Ferrari en Sebastian feliciteren, ze hebben het fantastisch gedaan,” zei Hamilton na afloop van de GP van Maleisië. “Ik bedoel, jeezes, wat hadden ze een goede snelheid vandaag. Ik heb alles gegeven dat ik kon, we hebben dat als team gedaan. Ik wist dat toen we hier aankwamen, dat ze een stap vooruit hadden gezet. We wisten niet hoe groot die stap was, maar vandaag waren ze te snel voor ons.”

“Ik weet niet of het veel verschil zou uitgemaakt hebben indien ik samen met hem buiten zou zijn gebleven. Ze waren waarschijnlijk zo goed als ons, op het vlak van de bandendegradatie zelf beter. Ik denk dan ook dat het sowieso erg close zou geweest zijn. Na de eerste pitstop moesten we zoveel tijd goedmaken dat het zo goed als onmogelijk was voor ons,” besluit de Brit.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België