Hamilton: “Pas na vier races zullen we meer weten”

31 maart 2018 — Volgens Lewis Hamilton zullen we pas na de eerste vier races van het nieuwe F1-seizoen meer duidelijkheid krijgen over de krachtsverhoudingen tussen de teams.

New season, same rivals! Here’s to another EPIC season!! @scuderiaferrari • • • #MercedesAMG #F1 #MercedesAMGF1 #LH44 #AusGP #DrivenByEachOther

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de eerste race in Australië kregen we al een eerste idee van hoe de krachtsverhoudingen in het nieuwe F1-seizoen liggen maar volgens Lewis Hamilton zal het enkele races duren alvorens we echt een idee hebben over hoe de verhoudingen tussen onder andere Mercedes, Ferrari en Red Bull liggen.

“Wat mijn ervaring betreft heb je pas na zo’n viertal races een goed idee van hoe de krachtsverhoudingen liggen,” aldus Hamilton. “Nu was het pas de eerste race ik heb totaal geen idee.”

De volgende race vindt plaats in Bahrein. De karakteristieken van het Bahrain International Circuit zijn compleet anders dan die van het circuit van Albert Park in Australië.

“We gaan naar Bahrein en er gaan wat ups en downs zijn. Ferrari is echt zeer snel op de rechte stukken en ze gaan ook tijdens de volgende race snel zijn. Ze zijn altijd goed op circuits waar het enorm warm is.”

“Ook al is Bahrein een nachtrace, de race is nog steeds enorm zwaar voor de banden. Ik heb dan ook echt geen idee. Ik kan jou alleen zeggen dat het niet makkelijk zal worden, dat het close zal zijn,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België