Hamilton: “Pole komt als een verrassing na de problemen die ik had”

06 juli 2013 — Sebastian Vettel leek lange tijd op weg naar de polepositie maar het was uiteindelijk Lewis Hamilton die de pole veroverde.

image
Hamilton kon de Duitser van een thuispole houden en dat is voor de Brit een morele opsteker van formaat. Na de pech die Hamilton kende tijdens zijn thuisrace in Silverstone hoopt Hamilton ongetwijfeld om morgen eindelijk eens met de zege aan de haal te gaan.

“Dit is echt overweldigend,” zei Hamilton tijdens de officiële persconferentie meteen na afloop van de kwalificatie. “Ik heb echt zitten worstelen met problemen en dit vanaf de eerste oefensessie. De tweede en derde oefensessie waren echt een ramp. Ik voelde me helemaal niet comfortabel in de wagen. We hebben gewoonweg erg hard gewerkt, alles geanalyseerd en vervolgens heel wat wijzigingen voor de kwalificatie gedaan.”

Hamilton hoopt morgen de strijd met Red Bull te kunnen aangaan, maar dat belooft niet eenvoudig te worden.

“Die jongens van Red Bull zijn enorm sterk tijdens de langere runs. Hopelijk is onze afstelling van de wagen even goed tijdens de race en kunnen we hen het vuur aan de schenen leggen,” blikt Hamilton vooruit naar morgen.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België