Hamilton: “Problemen met banden kunnen voor drie of vier pitstops zorgen”

26 oktober 2019 — Lewis Hamilton vreest dat Mercedes tijdens de race op zondag mogelijk drie of vier pitstops zal moeten maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de eerste oefensessie slaagde Hamilton er nog in om de snelste tijd te rijden. Tijdens de tweede oefensessie moest Hamilton tevreden zijn met de vijfde tijd op bijna een seconde van Sebastian Vettel die de snelste tijd liet noteren.

Hamilton is dan ook niet tevreden met de gesimuleerde racesnelheid. Volgens Hamilton is vooral de situatie met banden problematisch bij Mercedes. De hoge bandenslijtage kan mogelijk voor drie of vier pitstops zorgen.

“Het is redelijk problematisch met de banden, ik heb het gevoel dat we tijdens de race drie of vier pitstops gaan moeten doen,” aldus Hamilton na afloop van de oefensessies op vrijdag. “Dit circuit is redelijk agressief voor de banden.”

“Wanneer de banden beginnen te grainen blokkeer je snel je banden. Eenmaal je je banden geblokkeerd hebt lijken ze een muntstuk van 50 pence met allerlei hoeken. Het lijkt dan alsof je tanden eruit worden getrild.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België