Hamilton profiteert van pech Leclerc: “Hij zal nog veel overwinningen behalen”

31 maart 2019 — Lewis Hamilton profiteerde tijdens de GP van Bahrein optimaal van pech bij Charles Leclerc en Ferrari om zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen.


“De Ferrari’s waren dit weekend ongelooflijk,” zei Hamilton na het behalen van de overwinning in Bahrein.

“Ik moest Charles echt opzoeken om hem iets te zeggen. Hij deed het zo geweldig goed, hij deed alles goed om de race te winnen. Hij verdiende het om te winnen.”

Het was echter Lewis Hamilton die wist te zegevieren nadat Charles Leclerc in zijn Ferrari kreeg af te rekenen met pech. Door een probleem met zijn MGU-H verloor Leclerc immers 40 pk, waarna hij weerloos was tegenover Hamilton en Bottas.

Lewis Hamilton was uiteraard zeer blij met zijn overwinning, zeker gezien het feit dat Mercedes in Bahrein echt op achtervolgen was aangewezen.

“Het is een geweldig resultaat voor het team, zeker gezien het feit hoe zwaar de race was. Deze gast hier (verwijzend naar Charles Leclerc), zal in de toekomst nog veel F1-overwinningen behalen.”

“We kenden vandaag zeker en vast geluk, maar je moet het nemen zoals het komt. Ik heb alles gegeven tijdens deze race, ik pushte zo hard als ik kon. Het gevecht met Vettel was zeer leuk,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België