Hamilton: “Race gewonnen bij de start”

24 juli 2016 — Lewis Hamilton zegt dat de start van de GP van Hongarije "alles" was om de race te winnen. De Brit is met deze overwinning overigens voor het eerst leider in het kampioenschap.


Lewis Hamilton stak Nico Rosberg bij de start voorbij en wist ook Daniel Ricciardo af te houden en nam zo de leiding van de race om die niet meer af te geven.

Met deze overwinning in Hongarije is Lewis Hamilton niet alleen leider in het kampioenschap, maar ook recordhouder met vijf overwinningen op de Hungaroring. Michael Schumacher haalde vier overwinningen in Hongarije.

“De start was alles”, zei Hamilton op het podium. Met nog één race te gaan voor de zomerpauze heeft hij nu zes punten meer dan Nico Rosberg.

“Ik had één van de Red Bulls naarst me, dus had ik het moeilijk in de eerst bocht. Daarna deed het team het fantastisch met de strategie. Ik bedank het team. Dit is een mooi resultaat voor ons.”

De volgende race, volgende week in Duitsland, zal een belangrijke rol spelen voor de rest van het seizoen. Mocht Lewis Hamilton opnieuw winnen in het thuisland van Nico Rosberg, dan heeft de Brit een voorsprong van minimaal 13 punten.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België