logo
 

Hamilton: “Red Bull is van een ander niveau in Mexico”

28 oktober 2018 — Lewis Hamilton heeft veel lof voor zijn team nadat ze veel werk verrichten na enkele problemen op vrijdag. Hij reed de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico.


Hamilton moest in Mexico tevreden zijn met een plaats op de tweede startrij na beide Red Bulls. De Brit, die zevende moet eindigen tijdens de race om wereldkampioen te worden, bleek tevreden te zijn met een derde plaats na problemen te kennen op vrijdag.

“Dit is een goede dag voor ons”, klonk het bij Hamilton. “Als je rekening houdt met hoe slecht het gisteren voor ons ging, dan is dit een goed resultaat. Ik wil dan ook het team bedanken voor al hun harde werk.”

“Ik wil ook Daniel feliciteren met zijn snelste tijd. Deze jongens (Red Bull) waren gewoon te snel. Het hele weekend rijden ze al op een hoger niveau dan ons. Het lukt me nooit om zo’n snelle middensector te rijden. Ik ben dan ook blij om dicht bij die jongens te eindigen. Derde is geen slechte plaats om te starten.”

Verder zei Hamilton dat hij zich op zaterdag stukken beter voelde in zijn bolide. “Het is echt dag en nacht verschil. We hadden het moeilijk op vrijdag. Er waren verschillende problemen met de wagen: mechanisch, aerodynamisch, maar ook motorisch. Ik ben dan ook blij dat ik tijdens de kwalificatie het voor elkaar kreeg. Het was een goede kwalificatie”, besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België