logo
 

Hamilton: “Red Bull niet op het niveau van Mercedes of Ferrari”

13 april 2018 — Lewis Hamilton laat weten dat Red Bull niet zo snel is dan dat ze lieten uitschijnen tijdens de twee testweken in Barcelona.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull kende vorig jaar een sterk einde van het seizoen met overwinningen voor Max Verstappen in Maleisië en Mexico. Afgaande op de testweken in Barcelona voor het seizoen leek de Oostenrijkse formatie die lijn door te trekken in 2018 en door sommigen werd hen de rol van grootste uitdager van Mercedes toegedicht.

“Ze hebben het potentieel om races te winnen,” aldus Hamilton. “Tijdens de testen leken ze veel sneller dan dat ze in de voorbije twee races waren.”

“Tot nu toe zitten ze nog niet op hetzelfde niveau dan Ferrari en Mercedes. Ferrari werkt foutloos en wij werken eraan om foutloos te worden.”

Nog voor hij de snelste was in de de eerste vrije training in Shanghai liet Hamilton optekenen dat hij weer een sterk weekend verwacht van Ferrari in China.

“Het wordt weer moeilijk om ze te verslaan dit weekend,” vertelt Hamilton. “We hebben al gezien dat hun topsnelheid op de rechte stukken hoger ligt dan die van ons.”

“Ze hebben hier het langste rechte stuk dus ga ik ervan uit dat Ferrari hier sterk voor de dag zal komen. Het is ook een goed circuit voor ons, het kan dus wel closer worden dan je denkt.”

Hamilton wil ook niet gezegd hebben dat Ferrari de bovenhand heeft omdat de Italianen de eerste twee races op hun naam wisten te schrijven.

“Ik vind niet dat Ferrari beter was in Australië. Wij waren daar het hele weekend sterker maar een klein foutje van ons heeft ervoor gezorgd dat zij geluk hadden. Dat was een meevaller voor hen en ze hebben er het maximale uitgehaald.”

“In Bahrein hebben ze bijna alles tot een goed einde kunnen brengen, niet helemaal want er was maar één Ferrari aan de finish. Het volledige pakket is een een-twee en daar zijn we nog geen van beide in geslaagd.”

De viervoudige wereldkampioen wil ook nog eens benadrukken dat Mercedes alles in huis heeft om Ferrari te verslaan.

“We hebben in Australië ons beste beentje voorgezet maar we hebben dat niet kunnen volhouden. In Bahrein presteerden we goed maar de penalty die ik kreeg sloeg ons wat terug en Ferrari was gewoon het hele weekend sterker.”

“We moeten ons beste beentje voorzetten en dat geldt voor het hele team, er zijn zoveel dingen die de boot drijvende houden. Je kan het vergelijken met een tafel met vier poten, als er twee poten ontbreken valt de tafel om,” besluit Hamilton op filosofische wijze.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België