Hamilton riskeerde een schorsing van zes races

09 juni 2011 — Lewis Hamilton had wel eens een heel slecht seizoen kunnen hebben. Omwille van zijn uitlatingen na de race in Monaco, had hij bijna een schorsing van zes races opgelopen.

image

Lewis was na afloop van de race in Monaco allerminst tevreden over de stewards en daarbij insinueerde hij dat hij zou bestraft zijn omdat hij een zwarte huidskleur had. Hij deed dat wel terwijl hij wat groen lachte en refereerde naar het Engelse typetje Ali G, maar de FIA was allesbehalve geamuseerd.

De reden waarom hij geen schorsing gekregen heeft, is omdat hij zich diezelfde avond al geëxcuseerd had bij Massa en Maldonado op Twitter en ook uit eigen beweging bij de stewards was langs geweest om zich te excuseren.

“Ik had ons juridisch hof kunnen vragen de zaak te behandelen”, zei FIA baas Jean Todt, “maar we hebben de zaak nooit officieel geopend. Wat Lewis gedaan heeft was voor mij onacceptabel, maar ik wilde niet overreageren.” Voor de kleine Fransman is de zaak nu afgelopen, maar hij liet duidelijk verstaan dat als Lewis niet gereageerd had op zijn eigen uitlatingen, het heel slecht had kunnen aflopen.

Interessant gegeven is dat Lewis bij de stewards langs ging samen met zijn vader. Ondanks dat die laatste geen manager is, heeft zoonlief af en toe toch nog de wijze raad van vader nodig om zich staande te houden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België