Hamilton: “Rosberg aanvallen in de eerste bocht”

01 november 2015 — Lewis Hamilton moest voor het derde raceweekend op rij de polepositie aan teamgenoot Nico Rosberg laten maar de drievoudig wereldkampioen is vastberaden om bij de start de aanval in te zetten op Rosberg.


Volgens Hamilton zorgt het lange rechte stuk tot aan de eerste bocht ervoor dat je beter als tweede start dan als eerste. Hamilton is dan ook vastberaden om opnieuw Rosberg aan te vallen bij de start.

Het is iets dat hem de voorbije drie races twee keer lukte, in Japan en de USA, en ook in Mexico wil Hamilton met het mes tussen de tanden richting de eerste bocht rijden.

“De tweede of derde plaats zijn de beste plaatsen om te starten want er is net als in Rusland een erg lang recht stuk tot aan de eerste bocht. Ik denk dat het zelfs langer is dan in Rusland,” aldus Hamilton. “Ik ben tevreden met mijn plaats op de startgrid. Mijn races waren telkens erg goed dus ik kijk al uit naar de race.”

Hamilton erkent tegelijkertijd wel dat Rosberg het tijdens de kwalificatie beter heeft gedaan dan hem. Wel is het zo dat Rosberg en Hamilton de race zullen aanvatten met een andere afstelling van de wagen.

“Nico is dit weekend erg snel. Er zijn enkele momenten geweest dit weekend waarop de wagen redelijk spectaculair bleek te zijn. Er zijn echter ook zaken die beter kunnen, zowel wat mijn manier van rijden als de setup betreft. We hebben allebei een redelijk verschillende afstelling dus ik ben benieuwd wat dat zal geven tijdens de race,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België