logo
 

Hamilton: “Snelheidsverschil in de F1 vormt een probleem”

25 oktober 2018 — Volgens Lewis Hamilton vormt het grote snelheidsverschil tussen de teams in de Formule 1 een groot probleem.


Met aan te geven dat er een serieus snelheidsverschil is tussen de top van de Formule 1 en de rest van het F1-veld trapt Lewis Hamilton een open deur in. Het probleem bestaat immers al jaren.

Hamilton meent echter dat het steeds problematischer wordt, zeker nu het zelfs met een veel snellere wagen steeds moeilijker wordt om een tragere wagen in te halen.

“Wanneer je binnen de vijf seconden van een andere wagen komt voel je meteen het effect van de turbulente lucht,” aldus Hamilton.

“Die andere jongens rijden hun eigen race dus ze willen niet al te veel voor jou vertragen. Ik zat vast achter de Toro Rosso’s en ik geraakte niet dicht genoeg.”

Hamilton beseft echter dat een oplossing vinden niet simpel is.

“Het is een moeilijke situatie. Het verschil in snelheid tussen de wagens is te groot. Het vormt een serieus probleem voor onze sport,” aldus de Brit, om vervolgens nog eens de pijnlijke situatie te benadrukken waarin Williams en McLaren momenteel verkeren.

“Hoe kan het dat Williams en McLaren drie seconden trager zijn. Dat is gewoonweg te veel,” vindt Hamilton. “We moeten de regels veranderen zodat de snelheidsverschillen verkleind worden. Zo krijgen we geweldige races net als in de MotoGP.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België