Hamilton stelt zich kandidaat voor bandentest Pirelli

07 september 2017 — Lewis Hamilton heeft zelf voorgesteld om op donderdag het testen voor Pirelli voor zijn rekening te nemen op het circuit van Paul Ricard. Vrijdag neemt teamgenoot Bottas het stuur over.


U leest het goed: Lewis Hamilton heeft zelf voorgesteld om bandentests voor Pirelli af te werken met het oog op volgend seizoen. Vorig jaar omschreef de Brit de bandentests voor dit jaar met een omgebouwde 2016-bolide nog als “nutteloos.”

Misschien heeft het wel geholpen dat Hamilton het voorbije weekend de leiding in het kampioenschap heeft overgenomen van Sebastian Vettel. Het is een teken aan de wand dat het menens is voor Hamilton in de strijd om de wereldtitel dat hij deze kans grijpt om extra kilometers te maken in zijn W08.

“Deze week zal ik een testdag afwerken,” sprak Hamilton in Monza. “Dat is uitzonderlijk voor mij want ik hou niet echt van testen maar ik heb het zelf voorgesteld, dus ik kijk er naar uit.”

Pirelli probeert altijd iedereen te overtuigen dat niemand voordeel haalt uit dit soort testwerk maar bij het begin van het seizoen gingen toch stemmen op dat Vettels testwerk met Pirelli vorig seizoen hem zeker geen windeieren heeft gelegd in 2017.

De Duitser maalde vorig jaar meer dan 2000 kilometer af met de nieuwe Pirelli’s terwijl de beide Mercedes-rijders samen nog niet aan 250 kilometer kwamen omdat Pascal Wehrlein meestal werd ingezet.

Dit jaar heeft Valtteri Bottas al één testdag van Mercedes voor zijn rekening genomen tijdens de testdagen in Hongarije voor de zomerstop.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië