logo
 

Hamilton moest bijna opgeven in Brazilië: “Zijn motor gaf bijna de geest”

13 november 2018 — Lewis Hamilton kreeg de overwinning tijdens de GP van Brazilië zowat in de schoot geworpen door de aanrijding tussen Ocon en Verstappen. Het scheelde echter niet veel of ook Hamilton had de overwinning in Brazilië verspeeld.


Na de aanrijding tussen Ocon en Verstappen kon Lewis Hamilton richting de overwinning rijden in Brazilië. Bijna moest echter ook Hamilton de overwinning uit handen geven. De Brit had tegen het slot van de race bijna een fataal motorprobleem.

“Ik kon het voelen,” aldus Hamilton. “Ik heb sinds het begin van het jaar met deze motor gereden en ik weet hoe hij aanvoelt. Ik ken hem zoals mijn broekzak.”

“Wanneer ik het begon te voelen dat hij niet normaal functioneerde mocht ik niet al te negatief beginnen denken en gefocust blijven. Ik moest proberen om de motor te ontzien.”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bevestigde dat de situatie met Hamilton zijn motor bijzonder ernstig was. Toto Wolff kreeg naar eigen zeggen plots te horen dat Hamilton dichtbij een opgave stond.

“Op één van onze communicatiekanalen kreeg ik plots te horen dan Lewis zijn motor weldra de geest zou geven, waarschijnlijk de volgende ronde,” aldus Toto Wolff.

“Ik verhoogde het volume en ik zei: ‘Wat zeggen jullie?’ Ik kreeg vervolgens te horen dat er een enorm groot probleem met de power unit van Lewis was en dat hij de ronde nadien de geest zou geven. Dat gebeurde niet en ik zei: ‘Wanneer jullie een minuut hebben vertel me dan wat er aan de hand is’.”

De Mercedes-motorsportbaas kreeg vervolgens te horen dat de temperatuur in de motor te hoog aan het oplopen was omdat de uitlaat het ging begeven.

“Ik vroeg vervolgens hoe we het konden oplossen. Ze schroefden vervolgens alles terug en de temperaturen vielen terug tot onder de 1000 °C,  tot zo’n 980 °C. Dat is nog steeds veel te hoog maar hij geraakte vervolgens aan de finish en won de race.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië