logo
 

Hamilton tevreden, Nico Rosberg allerminst

21 april 2013 — Gemengde gevoelens overheersen na de race in het Mercedes-kamp. image

Lewis Hamilton startte vandaag als negende, en leek in de eerste wedstrijdhelft nooit in het goede ritme te komen. Na de laatste pitstop keerde het tij voor de Brit, en hij kon zich toch nog mooi opwerken tot de vijfde plaats. Voor teamgenoot Nico Rosberg werd het een race om zeer snel te vergeten. De Duitser startte vanop de polepositie, maar moest zich tijdens de race noodgedwongen beperken tot verdedigen.

“Ik heb me daar ongelooflijk goed geamuseerd. In het begin had ik alle moeite van de wereld. Ik bleef maar terrein verliezen, en kon niemand bijhouden. Plotseling, ik weet niet meer in welke stint het was, herpakte de wagen zich. Tijdens de vrije trainingen gedroeg de wagen zich goed, maar in de kwalificaties verging het minder. Het was net alsof iets gereset werd waardoor de wagen terug normaal functioneerde, en ik iedereen kon achtervolgen en opjagen.” verklaarde Hamilton.

Wanneer Hamilton terugkijkt op de start van het seizoen, is hij ervan overtuigd dat Mercedes de kloof met Red Bull, Ferrari en Lotus kan overbruggen. “Ik ben zeer fier op wat het team al gedaan heeft om de wagen te krijgen zoals die nu is. Ik voel me zeer gelukkig met waar we nu staan op vlak van punten en resultaten, maar we moeten keihard blijven werken. De jongens in de fabriek moeten al het mogelijke doen omdat we niet zo ver achter zitten. Als we nog maar die volgende stap kunnen zetten, dan ben ik zeker dat we het gat kunnen dichten.”

Nico Rosberg was niet zo gelukkig na afloop van de race. Gisteren wist de Duitser nog de kwalificaties te domineren. Vandaag was echter andere koek voor Rosberg. Verdedigen was de enige optie, maar de Mercedes-rijder werd door iedereen om de oren gereden.

“Het was een ongelooflijk slechte dag. Mijn start was goed, en ik was tevreden in de top drie, al wist ik wel dat het moeilijk zou worden om dat te handhaven. Het voelde echt niet goed om zo ver terug te vallen. Gisteren toonde de wagen een goede snelheid, wat betekent dat het toch ergens goed moet zitten. Maar ik denk dat we ons toch nog wat meer moeten focussen op de race.” geeft Rosberg aan.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België