Hamilton tevreden, ondanks probleem

14 maart 2014 — Lewis Hamilton kende wat problemen tijdens de eerste vrije training, maar wist tijdens de tweede oefensessie wel de snelste tijd van de dag te noteren. image

Een probleem met de oliedruk zorgde ervoor dat Hamilton tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen niet verder raakte dan negen bochten. De Brit zag zich genoodzaakt zijn wagen te parkeren, en zijn sessie op te geven.

Tijdens de tweede vrije training kwam Hamilton opnieuw in actie. Het probleem was opgelost, en de Mercedes-rijder plaatste zijn W05 meteen helemaal bovenaan de tabellen. Niemand, behalve Nico Rosberg, kwam nog in de buurt van de tijd van Hamilton, mede omdat alle rijders overschakelden op de lange runs, zoals gebruikelijk tijdens de tweede oefensessie.

“Ik vermoed dat het een eenmalig probleem was.” legt Hamilton uit. “We waren één van de enigen die stopten, maar ik denk dat we tijdens het seizoen wel meer van dat soort problemen gaan zien, alleen hoop ik dat wij ze niet meer zullen voorhebben.”

Over de vrijdag van zijn team is Hamilton uitermate tevreden. Mercedes werd voor aanvang van het eerste raceweekend al door velen als favoriet aangestipt, en zet die favorietenrol nu nog wat kracht bij.

“We legden een goede basis tijdens VT2, en ik hoop dat we daar tijdens VT3 op kunnen verder bouwen, en dan zien waar we uitkomen tijdens de kwalificaties. We hebben heel wat goede data verzameld, en we begrijpen goed wat er gebeurd met de wagen op de baan, en op vlak van brandstof en dergelijke. Het voelt allemaal heel goed aan, en ik ben blij dat we hier al door zijn gekomen. Morgen zullen we echter veel beter zien welke hoeveelheden brandstof elke wagen aan boord heeft en hoe de volgorde min of meer in elkaar zal zitten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België