Hamilton: “Titel in 2017 was mijn moeilijkste ooit”

01 november 2017 — Lewis Hamilton beschouwt de wereldtitel die hij dit seizoen heeft behaald als de moeilijkste ooit.


“Ik denk echt dat dit de moeilijkste was,” aldus Hamilton. “2008 was zwaar, 2007 was een moeilijk jaar. 2008 was echt zeer zwaar. De jaren nadien waren anders.”

Daarmee verwijst Hamilton naar het seizoen 2007 waarin hij met slechts één punt minder net naast de titel greep en Kimi Raikkonen alsnog de wereldtitel van teamgenoten Lewis Hamilton en Fernando Alonso afsnoepte.

Hamilton beschouwt zijn wereldtitel van dit jaar als de moeilijkste die hij ooit behaald. Mocht hij vorig jaar wereldkampioen geworden zijn had hij misschien eerder die als moeilijkste beschouwd want toen streed hij tot de allerlaatste race met teamgenoot Nico Rosberg. Uiteindelijk was het toen Rosberg die wereldkampioen werd. Dit seizoen moest Hamilton Mercedes leiden en dit met Valtteri Bottas als nieuwe teamgenoot.

“Dit jaar bevond ik me in een positie waarin ik het team moest leiden en helpen bij het motiveren van het team alsook de richting vinden wat betreft het ontwikkelen van de wagen. Ik had een geweldige teamgenoot en moest vechten tegen het geweldige Ferrari. Ferrari beschikte over de rijder met de meeste wereldtitels op de grid, iets dat we nu samen op de grid zullen delen.” Het was een geweldige uitdaging en ik keek er naar uit.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België