Hamilton: “Toen de Manor-wagens me inhaalden wist ik dat het voorbij was”

20 september 2015 — Lewis Hamilton moest tijdens de GP van Singapore opgeven door een probleem met het 'vermogen' van zijn Mercedes. De Brit ziet zijn voorsprong in de wk-tussenstand verkleinen maar blijft strijdvaardig.


De problemen van Mercedes in Singapore werden op de racedag alleen maar erger. Voor aanvang van de race kreeg Nico Rosberg af te rekenen met een wagen waarvan de motor meerdere keren afsloeg. Uiteindelijk slaagde Rosberg er toch in om naar de startgrid te rijden.

Het ergste moest dan echter nog komen voor Mercedes. Hamilton verloor halverwege de race immers opeens vermogen en verloor heel wat posities. Uiteindelijk smeekte Hamilton over de boordradio om te mogen opgeven om zo enigszins de motor te sparen.

“De wagen voelde goed aan en ik was aan het wachten op het moment waarop ik zou kunnen pushen toen ik plots vermogen verloor. Ze vroegen mij om allerlei zaken te veranderen maar toen ik werd ingehaald door twee Manor-bolides wist ik dat ik laatste was. Toen ik zag dat ze konden wegrijden dan wist ik dat het voorbij was,” aldus Hamilton.

Het gebrek aan vermogen zou toe te schrijven geweest zijn aan een probleem met het gaspedaal dat gedeeltelijk geblokkeerd zat en waardoor Hamilton niet het volledige vermogen van zijn motor kreeg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België