Hamilton: “Toen ik hoorde dat Chandhok-video nieuw bewijs was, werd ik relax”

23 juni 2019 — Na een turbulente periode tussen de race in Canada en Frankrijk kon Lewis Hamilton naar eigen zeggen zich snel focussen op de normale dingen tijdens een raceweekend. Vooral toen hij hoorde dat een Chandhok-video het nieuwe bewijs van Ferrari was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Het was zeker en vast vreemd om naar hier te komen en te horen dat Ferrari zoveel tijd spendeerde en zich focuste op iets uit het verleden,” zei Hamilton nadat hij de pole op het circuit van Paul Ricard had veroverd.

“Ik en het team zouden ons eerder focussen op het verbeteren van de wagen.”

In afwachting van de beslissing van de stewards over zogenaamd ‘nieuw’ bewijsmateriaal over het incident in Canada was Hamilton redelijk snel op zijn gemak.

“Toen we hier ‘s ochtends toekwamen en ik hoorde dat Karun Chandhok zijn video het nieuwe bewijs was, was ik redelijk relax en liet ik Canada achter mij.”

Hamilton kwam ook nog terug op het boegeroep dat tijdens het podium in Canada te horen was. Hamilton vond het uiteraard niet leuk maar naar eigen zeggen haalt hij er wel motivatie uit.

“Het is niet leuk wanneer je boegeroep hoort maar het maakt deel uit van het spelletje. Het motiveert me zelfs. Ik weet immers dat ik ook heel wat steun geniet van mensen die naar de races komen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België