Hamilton: “Uitspraken Max Verstappen zijn een teken van zwakte”

15 februari 2020 — Lewis Hamilton laat weten dat hij niets zal veranderen aan zijn manier van werken en daarmee reageert hij op de uitspraken van Max Verstappen eerder deze week.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Het doel van Max Verstappen en Red Bull is niets minder dan de wereldtitel en als ze dat willen bereiken zullen ze aan Lewis Hamilton en Mercedes waarschijnlijk een taaie klant hebben. De regerende wereldkampioen kan dit jaar immers het record van Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd, evenaren.

Max Verstappen van zijn kant zit vol zelfvertrouwen en liet optekenen dat “Lewis Hamilton misschien wel God aan zijn zijde heeft maar dat hij daarom God niet is.” Tijdens de presentatie van de nieuwe bolide van Mercedes wou Lewis Hamilton even reageren op de uitspraken van de jonge Nederlander.

“Ik vind het grappig om te zien,” aldus Hamilton. “Ik heb altijd gesproken met mijn prestaties op de baan. Vaak zie ik zulke uitspraken als een teken van zwakte.”

Hoewel het een belangrijk jaar lijkt te worden voor Lewis Hamilton waarin hij met zeven wereldtitels naast levende legende Michael Schumacher kan komen laat de Brit zich niet gek maken en laat hij weten dat hij niet van plan is om het anders aan te pakken in 2020.

“Tijdens deze periode van het jaar voel je niet echt de druk en gaat het meer over plezier hebben in wat je doet,” gaat Hamilton verder.

“Je bent wel gefocust maar eigenlijk draait het erom dat je geniet van het moment. De jongens hebben zo hard gewerkt om de auto in elkaar te zetten en wij twee zijn de enige die er mogen mee rijden, dat is ongelofelijk.”

“Het is nu mijn achtste jaar bij het team en het gedoe is eigenlijk elk jaar hetzelfde. Iedereen is heel opgewonden, enthousiast en gedreven en dat is indrukwekkend want omdat we gewonnen hebben vrees je soms dat men op zijn lauweren gaat rusten.”

“Iedereen is enorm geconcentreerd en er is zoveel werk gebeurd in de achtergrond om alles alle dagen vlot te laten verlopen. Ik denk dat iedereen opgewonden is in deze fase, uitgerust en opgeknapt om de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België