Hamilton verbijsterd door slechte start

28 oktober 2012 — Lewis Hamilton kende niet de beste start in India, waardoor hij bij de start meteen twee plaatsen verloor, aan zijn teamgenoot Jenson Button, en aan Fernando Alonso.

image
Hamilton legt uit: “Bij de start was ik meer bezig met het niet raken van Jenson, dan met Fernando Alonso. Toen ik hem echter in mijn rechterspiegel zag opdagen, was het al te laat. Fernando kwam van heel ver opzetten en wist mij te passeren na de lange rechte lijn.”

De Brit vertelde ook nog dat, zelfs met een goeie start, hij nooit in staat zou geweest zijn om de Red Bulls te bedreigen. “Ik kwam niet goed weg bij de start, maar zelfs al zou het wel gelukt zijn, dan nog waren de Red Bulls vandaag gewoon te snel, vooral tijdens de eerste stint. Toen ik dan ook nog versnellingsbakproblemen kreeg was de kans helemaal weg. Ik kon namelijk niet meer terugschakelen met mijn linkerhand. Ik kon niet anders dan de hele eerste stint met rechts terugschakelen. Tijdens mijn pitstop wisselden we van stuurtje, daarna waren de problemen opgelost. Toen was de vogel echter al gaan vliegen.”

Op het einde van de race kwam Hamilton nog dreigen bij Mark Webber, maar uiteindelijk moest de Brit vrede nemen met de vierde plaats. Webber kende een tijd lang problemen met het KERS-systeem, waardoor hij ook al Fernando Alonso moest laten gaan.

“Naar het einde van de race toe kon ik Mark Webber nog onder druk zetten. Dat was geweldig. Uiteindelijk was Mark een fractie te snel om nog een inhaalpoging te ondernemen. Ik heb toch nooit opgegeven, wat ik overigens nog nooit gedaan heb. Tot de laatste ronde heb ik gedacht dat ik hem nog kon pakken. Het is lang geleden dat ik nog zo lang, zo hard, en helemaal tot op het einde, volledig op de limiet heb gereden. Het gevecht voelde fantastisch aan!” blikt een al bij al tevreden Lewis Hamilton terug.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België