Hamilton verdedigt Vettel: “Zijn zwakke races wegen niet op tegen zijn geweldige prestaties”

04 april 2019 — Volgens Lewis Hamilton moeten de mensen die nu kritiek op Sebastian Vettel hebben altijd in het achterhoofd houden dat hij veel meer geweldige races heeft gereden dan zwakke.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Sebastian Vettel werd vooral door de Italiaans media naar de slachtbank gebracht na zijn zwakke race in Bahrein. De Duitser had de volledige verantwoordelijkheid genomen voor zijn spin tijdens een duel met Lewis Hamilton maar voor sommigen was het niet meer dan een nieuwe aflevering in een reeks van verschillende blunders.

Lewis Hamilton vindt dat Vettel het niet verdient om op dergelijke manier afgerekend te worden op een paar fouten als je zijn hele carrière bekijkt.

“Het is niet het geval dat het echt in je hoofd zit maar het overkomt ons allemaal,” aldus Hamilton. “Het is niet omdat je een viervoudig wereldkampioen bent dat je geen slechte weekends meer hebt.”

“Er komt meer bij kijken. Als je naar de carrière van Vettel kijkt heeft hij veel meer knalprestaties neergezet die veel harder doorwegen dan de slechte races. Zijn spin afgelopen weekend bijvoorbeeld is maar een voetnoot in de status die hij ondertussen heeft opgebouwd en gecreëerd.”

Nog voordat hij zijn bewuste pirouette maakte zat Vettel in Bahrein al niet echt goed in zijn vel, na een moeizame kwalificatie moest hij de pole aan teamgenoot Leclerc laten. Het zou Hamilton echter niet verbazen als de rollen volgende keer omgedraaid zijn bij Ferrari.

“Er zijn altijd momenten waar je er niet in slaagt om de juiste setup voor de auto te vinden,” gaat Hamilton verder. “Jullie zien al die kleine dingen niet die wij doen en soms wil het toch niet lukken in een bepaald weekend. De verschillen zijn zo klein en ze lijken toch zo groot.”

“Ik weet niet hoe het komt dat hun auto’s zo’n verschillend tempo hadden maar als ik terugkijk naar mezelf en Nico (Rosberg) waren we tijdens de testen in Barcelona erg snel maar tijdens de race was het verschil enorm. Maar tijdens een andere race was het dan weer anders.”

“Ik weet niet waarom maar vandaag was het zijn beurt,” sprak Hamilton na de race. “Maar hij is een wereldkampioen en een geweldige atleet, hij herstelt hier van en zal blijven pushen.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België